FRA PROFF TIL PROFF

-TIPS OG RÅD RUNDT VALG OG BRUK UTSTYR.

Når hvert trinn teller – forebygging av fallulykker fra lav høyde

Nesten hver tredje ulykke i bygg og anlegg kan tilskrives feil bruk av utstyr eller mangel på sikkerhetsforanstaltninger ved arbeid i høyden. Det er ikke bare de store høydene som er farlige; mange skader skjer også når det arbeides fra mindre høyder som arbeidsbukker og lave stillaser.

Ekspertens tips til deg som skal kjøpe powerbank

I dagens samfunn har vårt behov for kontinuerlig tilgang til strøm utviklet seg fra en praktisk luksus til en absolutt nødvendighet. Dette gjelder særlig i forhold til de mange mobile enhetene som har blitt en integrert del av vårt daglige liv.

Sikkerhet først: Viktige faktorer å vurdere ved kjøp av sveisemasker

Sveising innebærer eksponering for intense varmekilder, intenst lys fra lysbuen og skadelig stråling, noe som gjør riktig verneutstyr til mer enn bare en anbefaling – det er en nødvendighet.

Velg riktig høytrykksvasker til rett jobb

Å forstå hvilken type arbeid høytrykksvaskeren skal brukes til, sikrer at du får mest mulig ut av investeringen din og du unngår unødvendige utfordringer senere.

Derfor velger proffene hageredskap på batteri

Utviklingen på batteridrevet proffutstyr innenfor hage, landskapspleie og jordbruk har skjedd så raskt, og utstyret har blitt så bra at det er ytterst få oppgaver man i dag ikke kan utføre bedre med batteridrevet redskap.

Ekspertens råd til sikker og effektiv bruk av rundsling

Rundsling er et allsidig og kraftig løfteverktøy som tilbyr en løsning som forener effektivitet med sikkerhet, og er et verktøy som er meget smart å bruke i de tilfeller hvor man ønsker å være helt sikker på at løfteutstyret ikke skader produktet som løftes.

Denne supersterke tapen kan erstatte skruer og nagler

Når du bruker skruer, nagler eller sveising, må overflaten ofte pusses eller behandles etterpå. Men bruker du tape, får du en usynlig montering med én gang.

Signal Lucence i våre arbeidsklær

Signal Lucence er en selvlysende teip som gjør deg synlig i mørket, uten at du trenger batterier eller annen tilgang til strøm. Det er virkelig en revolusjonerende oppfinnelse.

Kvalitetshansker betyr sparte kostnader

Guide 5122W er laget for kjølige, nordiske forhold, og har blant annet et lag med Thinsulate-isolasjon inne i hansken.

Røykvarsler og pulverapparat - En veldig billig livsforsikring

I Norge er vi ganske flinke med brannberedskapen. Yngve Lunde i Housegard er likevel klar på at vi kan bli enda flinkere.

Kappeskiver for de krevende jobbene

Metall, rør, plater, skruer eller andre objekter må av og til skjæres gjennom, kuttes eller slipes ned. Det er en essensiell del av hverdagen på mange arbeidsplasser, som bygg og anlegg, verksteder eller fabrikker.

Bedre bevegelighet og komfort med jakker i stretch fra Blåkläder

Blåkläders arbeidsklær i stretch-materialer oppfyller alle krav relatert til relevante sertifiseringer. Blåkläder er også svært bevisste på å ta med kundenes tilbakemeldinger når de utvikler nye produkter.

Trelagsprinsippet holder deg varm og tørr i ruskevær

Riktig arbeidstøy påvirker jobbopplevelsen din mer enn du tror. Har du ikke kledd deg riktig for vær og arbeidsforholdene, kan arbeidsdagen raskt gå fra å være en god dag til å bli en dårlig dag.

3 tips for de beste vernebrillene som passer deg

I tillegg til hørselen er synet en av dine mest verdifulle sanser. Til forskjell fra når man beskytter hørselen, er det ikke like lett å huske at øynene er minst like utsatt for fare i industrimiljøer.

Dette må du tenke på når du skal velge vinkelsliper

En vinkelsliper har i dag blitt et universelt verktøy med svært mange bruksområder. For mange håndverkere er det blant deres viktigste og hyppigst brukte verktøy.

Derfor velger stadig flere proffbrukere en verneskolett på jobb

Stadig flere proffbrukere en verneskolett på jobb

Derfor velger stadig flere av våre kunder arbeidsklær fra Björnkläder

Tenk at noe så enkelt som et riktig valg av arbeidsbukse faktisk kan øke trivselen på jobb med opptil flere terningkast?

Smarthus setter større krav til elektrikeren

Det kommer stadig nye smarthus-produkter og -løsninger. Særlig smartere energistyring har blitt mer etterspurt i det siste.

Bosch-ekspertens 4 favorittdriller

Drillen er håndverkerens beste venn og har erstattet hammer og spiker til svært mange arbeidsoppgaver. Med det har både arbeidsflyten og effektiviteten blitt betraktelig bedre.

Slik lykkes du med polering av metall

Følg disse fire trinnene for å gå fra råmateriale til en speilblank, perfekt finish.

Fallsikring redder liv

Å arbeide i høyden kan ofte være farlig. Skikkelig utstyr kan heldigvis redde liv

Fem grunner til å velge arbeidsklær med stretch

Arbeidsklær i stretch gir deg mer bevegelighet, og du får ikke den samme motstanden når du skal bevege deg ned på huk på trange plasser.

Hvordan velger du riktig støvsuger

Byggeplasser betyr mye støv, mye avfall, mye urenheter som risikerer å havne i luften. Den naturlige løsningen for å holde byggeplassen hygienisk er en skikkelig, profesjonell støvsuger.

Nyhet! Hørselvern med HD-tale, hifi-lyd og 80 timer batteritid.

Har du noen gang vært fristet til å beholde hodetelefonene og fortsette å høre på musikken din i stedet for å ta på deg hørselvern? Da har Hellberg en mye bedre løsning.

Velg oppladbare batterier fremfor engangs batterier

Lading har blitt en helt naturlig del av hverdagen vår. Vi lader mobilen, datamaskinen og bilen, men vi lader derimot ikke det vi egentlig burde lade – nemlig batterier.

Kle deg for vinteren med synlighet og selvlysende detaljer

Er det på tide med ny vinterjakke? Tenk som en friluftentusiast og kle deg etter tre-lags-prinsippet. Det gir rom for fleksibilitet gjennom arbeidsdagen. Med selvlysende teip på varseljakken kan du dessuten synes bedre i vintermørket.

Derfor velger proffen Hultafors målebånd

Hultafors har kanskje markedets høyeste kompetanse på måling. Nylig har Hultafors lansert målebånd i rustfritt stål, som utmerker seg med presisjon og unike funksjoner.

Dropp verktøykassen

Alle vet hvordan det er å lete rundt i verktøykassa etter det man har bruk for. Det stjeler tid.

5 tips til valg av hørselvern

3M Peltor er i toppskiktet når det gjelder hørselvern, og deres kvalitetsprodukter har en selvskreven plass i sortimentet til TOOLS. For den som skal kjøpe nytt er det uansett mye å ta hensyn til.

Støvfritt arbeidsmiljø er viktigere enn du tror

På de fleste byggeplasser er det alltid en eller annen form for en grå tåke i lufta. Mye av det kommer ut av støvsugere som brukes der.

Rett arbeidshanske til rett forhold

De som jobber i bransjer som innebærer håndverk er klar over at arbeidshansker er et svært viktig verktøy.

Velg rett undertøy etter dine behov

Å være feil kledd gjør at arbeidsmiljøet blir dårligere, belastningsskadene blir større og sykefraværet skyter i været.

Univern ProTec arbeidsklær

De fleste som jobber utendørs i Norge stiller derfor høye krav til arbeidsklærne de går i. Vannsøyle, pusteevne og isolasjonsevne er viktige faktorer for brukerne.

Blåkläder- Stretch utviklet i samarbeid med håndverkere

Med over 60 års erfaring er Blåkläder en av de store tungvekterne innen arbeidsklær.

Dykksaga er for mer enn bare benkeplater

Alle kjenner dykksaga for sine snorrette og pene kutt. Derfor er den gjerne med i bilen når kjøkkenmontøren skal tilpasse benkeplater, ta hull til platetopper og tilpasse skap.

Hikoki MULTIVOLT - Dobbel kraft med samme størrelse

Hikoki, tidligere kjent som Hitachi, er en av Norges ledende leverandører av profesjonelle elektroverktøy med over 70 års erfaring i bransjen.

Arbeidsskoene med best demping og sklisikkerhet

Noe av det beste du kan gjøre du for din egen helse og komfort i arbeidshverdagen, er å investere i gode arbeidssko.

Slik velger du bajonettsag

Kaller du den for bajonettsag eller tigersag? Kjært barn har mange navn, men visste du at den blant mange amerikanere kun kalles Sawzall?

Bedre bevegelighet og komfort med arbeidsklær i stretch

Når du først har prøvd arbeidsklær i stretch som sitter som støpt, så vil du neppe gå tilbake til "vanlig" arbeidstøy.

5 tips: Slik velger proffen riktig høytrykksvasker

Det finnes ulike høytrykksvaskere til all slags bruk å velge mellom hos TOOLS, men hva må du tenke på for å velge riktig maskin for deg? For å finne ut av det tok vi en prat med Omar Brændholen, distriktsjef hos Kärcher.

Et godt hørselvern kan gjøre en stor forskjell – særlig på sikt

Visste du at mange i yrker som krever hørselvern risikerer å utvikle hørselsskade på det ene øret?

Unngå belastningsskader: Slik velger du riktig vernesko

Ønsker du å investere i egen helse og komfort i arbeidshverdagen, er valget av arbeidssko noe av det viktigste å tenke på. De fleste bruker gjerne verneskoene 8-10 timer hver dag, og da sier det seg selv at det betyr mye for totalhelsen din med gode sko.

Slik velger proffene riktig bits og bitssett

Mange har opplevd å stå der uten riktig bits og kun ha X når du har behov for Y. Utvalget av bits og bitssett er enormt, og det er lett å føle seg rådvill når man skal velge dette hyppig brukte arbeidsverktøyet.

3 tips til hvordan ta vare på dine skallplagg

Membranplagg skal, i motsetning til hva mange tror, vaskes ofte. Da skylles porene rene og membranen puster bedre.

Riktig sagblad er halve jobben

Det enorme utvalget av sagblader til bajonett- og stikksager finnes for en grunn. Her er hvordan du finner frem rett sagblad til rett bruk.

Dette må du tenke på når du skal kjøpe bajonettsag

Bajonettsaga er garantert den råeste og mest allsidige saga du kan ha i verktøysamlingen din.

Velg riktig muttertrekker

Er du blant dem som synes det er kult å ha det aller kraftigste verktøyet?

Måleverktøyene med laserskarp presisjon

La rettholten og tommestokken hvile. Med disse laserverktøyene blir målejobben langt mer nøyaktig – og ikke minst mye raskere.

Fem tips for hvorfor du skal velge dykksag

Dykksag og skinne er enestående når det kommer til presise og rene kutt. Ingen annen sag kan dykke ned midt i emnet med samme sikkerhet og presisjon.

Slik finner du drillen som passer best – for akkurat deg

Drillen er en håndverkers viktigste verktøy og beste venn. Derfor gjelder det å finne drillen som passer akkurat deg og dine behov.

Noen få prosent bedre virkningsgrad i remdriften vil gi en enorm energibesparelse i industrien

Noen få prosent bedre virkningsgrad i remdriften vil gi en enorm energibesparelse i industrien

Ståles 5 favorittverktøy

Ståles 5 favorittverktøy - Se filmen og noen av hans utvalgte verktøy

Ta vare på din helse når du støvsuger

Helsefarlig støv deles inn i tre klasser – L, M og H. Men hva betyr egentlig de ulike klassifiseringene av støv?

Ekspertens tips: Slik lykkes du med gjenging

Når du skal gjenge, gjelder det samme prinsippet som med det meste av håndverksarbeid: Du får det sikkert til på et vis hvis du har god tid og prøver deg frem, men det beste og raskeste resultatet får du ved å lytte til fagfolk.

Kunsten å bore i metall

Boring av et perfekt hull starter med å velge ut riktig bor i forhold til materialet og bormetoden du skal bruke. TOOLS har et svært bredt utvalg av metallbor, og du vil garantert finne det som passer perfekt til hullet du skal bore.

Hvordan lykkes med slip og kapp? Dette er ekspertens råd.

Nøkkelen til å lykkes med sliping og kapping handler mye om å velge riktig skive ut fra hva slags materiale du skal jobbe med og hvilken maskin du skal bruke.

Slik får du løs skruer og bolter som sitter fast

På listen over kjipe oppgaver når man skrur og mekker, rangerer gjenstridige skruer og bolter høyt. Fastkorroderte skruer og bolter kan være en hodepine, og rust er det verste. Her får du fire tips til hvordan du kan løsne skruer og bolter.

Milwaukee MX Fuel reduserer avgasser

Tiden hvor håndverkere må bruke støyende, upraktiske og helsefarlige bensindrevne maskiner er forbi. TOOLS kan nå tilby markedets mest innovative løsning på en av de største helseutfordringene i byggebransjen.

Arbeidsbukser i stretch gir økt bevegelighet

Dagens arbeidsklær skal være så behagelige å ha på at du ikke husker ta de av når du kommer hjem.

Arbeidssko- hva bør du tenke på når du velger?

Tidligere tenkte man kanskje at ett par arbeidssko var det du fikk. Det paret skulle fungere ute, inne og året rundt.

På tide med en ny sag?

Har kapp- og gjærsagen din fått seg en trøkk av å rulle rundt bak i bilen, eller begynner det å bli en del slark i sleiden?

Velg den letteste drillen som får jobben gjort

Alle har et forhold til drillen. Blant mange håndverkergrupper er det et av de mest brukte verktøyene. Men hvordan velger man rett drill?

Nesten alt kan limes

Lim kan være utrolig sterkt. Så sterkt at liming i mange tilfeller erstatter sveising, for eksempel i bilindustrien. Men det finnes utrolig mange forskjellige limprodukter, og noen ganger kan det være vanskelig å vite hvilket lim man skal velge. Det kan vi i TOOLS hjelpe deg med.

Derfor er dette et av håndverkerens favorittverktøy

— For fem-seks år siden var det kanskje én laseravstandsmåler pr. arbeidslag, eller det var i hvert fall noe man delte på. Nå har det blitt allemannseie, sier Ståle Henriksen i TOOLS-butikken i Askim, som her demonstrerer Bosch GLM 50 C.

Ny celleteknologi representerer et generasjonsskifte for batteriverktøy

— Kall det gjerne en ny generasjon batteriverktøy. Nå er det faktisk enkelte modeller som overgår ledningsmaskinene, og det hadde ikke vært mulig uten de nye batteriene.

Batterisag holder ikke, sier du? Denne saga greier over 600 kutt på ett batteri.

Kapp- og gjærsagen er uunnværlig når du trenger raske, rene og nøyaktige kutt. Men ledningen som gir den strøm kan være noe ordentlig herk. Her viser vi deg en batterisag som greier over 600 kutt på ett batteri.

— Alle har behov for å måle eller rette opp noe

Meterstokk og vater har fremdeles sin plass i verktøykassa, men blir stadig oftere utkonkurrert av laserverktøy. Men hvordan velger man, og er det egentlig krysslaser, linjelaser, eller et laservater man trenger?

Skal remmen gå lengst mulig til lavest mulig kostnad, gjelder det å gjøre ting riktig fra starten

Skal remmen gå lengst mulig til lavest mulig kostnad, gjelder det å gjøre ting riktig fra starten. TOOLS hjelper industrien å velger remmer som gir store besparelser.

Nye behagelige støvmasker som er lettere å puste gjennom

De fleste tar fram hørselsvernet i samme omgang som de åpner kofferten til borhammeren. Kanskje er det like selvfølgelig å ta på seg vernebriller også. Men mange av oss er nok skyldige i å slurve med støvmaska.

Nei, du kan ikke bruke hvilken som helst stige. Dette er grunnen.

Har du noen gang fått beskjed om å ta med deg en godkjent stige, uten å vite helt hva en godkjent stige er? Eller at du har hatt oppdrag på en byggeplass og fått beskjed om at stigen du tok med deg ikke er godkjent?