Ekspertens tips til deg som skal kjøpe powerbank

Av og til kan en Powerbank være en "lifesaver" forteller Bernt Sivertsen fra GP.

I dagens samfunn har vårt behov for kontinuerlig tilgang til strøm utviklet seg fra en praktisk luksus til en absolutt nødvendighet. Dette gjelder særlig i forhold til de mange mobile enhetene som har blitt en integrert del av vårt daglige liv.

Vi tok en prat med Bernt Sivertsen i GP Consumer om hva som er viktig å tenke på når man skal gå til anskaffelse av en powerbank.

Det første tipset er å se på hvor mye watt powerbanken leverer.

– Det er mengden watt som bestemmer hvor raskt enheten blir ladet, kan Bernt fortelle.

– Eksempelvis så lader vår powerbank M2 på 22,5 W opp en mobiltelefon til 55 prosent på cirka 30 minutter. Når man omtrent er tom for strøm er det hastigheten på ladingen som betyr mest, fortsetter han.

En annen viktig ting å tenke på når du skal kjøpe en powerbank, er hvor mange ganger du kan lade en enhet, eller hvor mange enheter du kan lade før Powerbanken selv går tom for strøm. Dess flere, dess bedre.

Med en fulladet M2 Powerbank kan du lade mobilen din opptil 4x ganger.

Unngå datatyveri med powerbank

Visste du at offentlige tilgjengelige strømkilder er en mulig kilde til å få dataene sine stjålet? I verste fall kan du til og med få installert programvare på telefonen, som tapper deg for sensitiv informasjon som kortopplysninger.

Da er det omtrent en «lifesaver» å ha en powerbank tilgjengelig.

Powerbank med seks innebygde sikkerhetsfunksjoner

Sikkerhet er også noe en bør tenke på, ifølge eksperten.

– I M2-serien vår har vi hele seks ulike sikkerhetsfunksjoner. Disse sikkerhetsfunksjonene sørger for at enhetene lades pålitelig og beskytter dem mot loopback, overlading og utlading, kortslutning, overbelastning av innganger og utganger, overoppheting, for lave temperaturer og andre mulige farer, sier Bernt.

Bernt Sivertsen viser her en powerbank på 20 000 mAh som lader en telefon fra 0 til 55% på 30 min.

– Det kan være en idé å være litt kritisk til hvilket merke du velger når du går til anskaffelse av Powerbank, sier han videre.

Å kjøpe kvalitet er sjelden en dum ide når vi ser hvor fort det kan begynne å brenne i dårlige tekniske produkter.

Det er aldri feil å ha flere Powerbanker tilgjengelig dersom man er storforbruker av strøm, forteller Bernt.

Mulighet for kontinuerlig lading med GP Powerbank M2

En annen fin funksjon det kan være lurt å se etter, er muligheten til å overstyre når powerbanken skal slutte å lade.

Alle powerbanker er utstyrt slik at de stopper å lade enheter når de møter stor nok motstand, som er en indikator på at enheten er oppladet. I utgangspunktet en nyttig funksjon med mindre du eksempelvis trenger powerbanken til å varme opp varmeklær, og holde de varm over tid.

– Med vår nye powerbank GP Powerbank M2 har vi lagt inn en funksjon som gjør at du kan overstyre stoppfunksjonen på ladingen. Da kan du holde varmeklærne varm så lenge du har strøm på batteriet, sier eksperten fra GP.

Og ved at M2 har stor kapasitet, så er det en stund ifølge eksperten.

– Det er aldri feil å ha flere powerbanker tilgjengelig hvis man er storbruker av strøm, og er ofte på steder hvor dette er en mangelvare, sier han videre.

– I tillegg til et pent design, kommer M2-serien i flere farger slik at man kan ha egen farge til hver bruker eller oppgave. Da vet man hvilken powerbank som skal brukes til hva, sier Bernt Sivertsen avslutningsvis med et smil mens han haster videre inn til TOOLS for å fylle opp lageret deres.