Aktuelt fra TOOLS

Her finner du siste nytt og aktuelt fra TOOLS. 

Velg riktig muttertrekker

Er du blant dem som synes det er kult å ha det aller kraftigste verktøyet?

TOOLS Askim flytter inn i flotte lokaler hos TOOLS Follo

Den 15. desember stenger vi TOOLS Askim, pakker ned varene og flytter inn til TOOLS Follo i Haugenveien 27, 1423 Ski.

Måleverktøyene med laserskarp presisjon

La rettholten og tommestokken hvile. Med disse laserverktøyene blir målejobben langt mer nøyaktig – og ikke minst mye raskere.

Fem tips for hvorfor du skal velge dykksag

Dykksag og skinne er enestående når det kommer til presise og rene kutt. Ingen annen sag kan dykke ned midt i emnet med samme sikkerhet og presisjon.

Slik finner du drillen som passer best – for akkurat deg

Drillen er en håndverkers viktigste verktøy og beste venn. Derfor gjelder det å finne drillen som passer akkurat deg og dine behov.

Vi lager Grenlands råeste proffbutikk!

1.november åpner vi Grenlands råeste proffbutikk! Du finner nå TOOLS og Univern under samme tak.

Noen få prosent bedre virkningsgrad i remdriften vil gi en enorm energibesparelse i industrien

Noen få prosent bedre virkningsgrad i remdriften vil gi en enorm energibesparelse i industrien

Ståles 5 favorittverktøy

Ståles 5 favorittverktøy - Se filmen og noen av hans utvalgte verktøy

Ta vare på din helse når du støvsuger

Helsefarlig støv deles inn i tre klasser – L, M og H. Men hva betyr egentlig de ulike klassifiseringene av støv?

Sveisesimulator er på plass i Svolvær – skaper stor iver hos vgs-elever

Nordland Fylkeskommune har investert i VRTEX 360 til videregående skole i Svolvær, og studentene er nå i ferd med å gjøre seg kjent med deres nye hjelpemiddel.

Ekspertens tips: Slik lykkes du med gjenging

Når du skal gjenge, gjelder det samme prinsippet som med det meste av håndverksarbeid: Du får det sikkert til på et vis hvis du har god tid og prøver deg frem, men det beste og raskeste resultatet får du ved å lytte til fagfolk.

Kunsten å bore i metall

Boring av et perfekt hull starter med å velge ut riktig bor i forhold til materialet og bormetoden du skal bruke. TOOLS har et svært bredt utvalg av metallbor, og du vil garantert finne det som passer perfekt til hullet du skal bore.

Hvordan lykkes med slip og kapp? Dette er ekspertens råd.

Nøkkelen til å lykkes med sliping og kapping handler mye om å velge riktig skive ut fra hva slags materiale du skal jobbe med og hvilken maskin du skal bruke.

To TOOLS-butikker i Drammen blir én

To TOOLS-butikker i Drammen blir én. Målet er å gjøre hverdagen for våre kunder enklere, sikrere og mer lønnsom. Våre kunder skal få god hjelp av oss til å finne riktige varer og løsninger som dekker deres behov.

Slik får du løs skruer og bolter som sitter fast

På listen over kjipe oppgaver når man skrur og mekker, rangerer gjenstridige skruer og bolter høyt. Fastkorroderte skruer og bolter kan være en hodepine, og rust er det verste. Her får du fire tips til hvordan du kan løsne skruer og bolter.

Milwaukee MX Fuel reduserer avgasser

Tiden hvor håndverkere må bruke støyende, upraktiske og helsefarlige bensindrevne maskiner er forbi. TOOLS kan nå tilby markedets mest innovative løsning på en av de største helseutfordringene i byggebransjen.

Flere jenter til yrkesfag

Økt rekruttering av jenter til håndverksfagene vil bremse den voksende mangelen på yrkesfaglig kompetanse i Norge.

Behagelige arbeidsklær

Dagens arbeidsklær skal være så behagelige å ha på at du ikke husker ta de av når du kommer hjem.

Dette er ikke din bestefars arbeidssko

Tidligere tenkte man kanskje at ett par arbeidssko var det du fikk. Det paret skulle fungere ute, inne og året rundt.

På tide med en ny sag?

Har kapp- og gjærsagen din fått seg en trøkk av å rulle rundt bak i bilen, eller begynner det å bli en del slark i sleiden?

TOOLS-dagene

TOOLS-dagene er de dagene i året du får de beste tilbudene i våre TOOLS-butikker.

Velg den letteste drillen som får jobben gjort

Alle har et forhold til drillen. Blant mange håndverkergrupper er det et av de mest brukte verktøyene. Men hvordan velger man rett drill?

Fremtidens opplæring av sveisere er her

VRTEX® 360 er en fullskala modell for opplæring av sveisere, nærmere virkeligheten kommer man ikke!

TOOLS AS har inngått avtale med Fiskerinæringens Innkjøpsselskap AS (FIAS)

TOOLS og FIAS har inngått en 2-årig avtale som gir FIAS medlemmer rett til å handle hos TOOLS på avtalevilkår som er fordelaktig.

Nord-Norges første sveisesimulator på plass

- Dette var morsomt, sa yrkesfagelev Ole Meier (18) fra Andøya etter å ha prøvd den nye sveisesimulatoren på skolen.

Industri komponenter- bærekraftig utvikling

Unngå å kassere- velg produkter med lang levetid og som kan repareres hvis mulig. Optimering av drift kan gi redusert energiforbruk, forlenget levetid og andre reduserte driftskostnader.

Nesten alt kan limes

Lim kan være utrolig sterkt. Så sterkt at liming i mange tilfeller erstatter sveising, for eksempel i bilindustrien. Men det finnes utrolig mange forskjellige limprodukter, og noen ganger kan det være vanskelig å vite hvilket lim man skal velge. Det kan vi i TOOLS hjelpe deg med.

TOOLS og Swedol/Univern har fått felles eier

TOOLS og Swedol/Univern har nå fått felles eier i Momentum Group AB. Sammen blir vi den ledende leverandøren av verktøy, forbruksmateriell, arbeidsklær og personlig verneutstyr i Norge.

Derfor er dette et av håndverkerens favorittverktøy

— For fem-seks år siden var det kanskje én laseravstandsmåler pr. arbeidslag, eller det var i hvert fall noe man delte på. Nå har det blitt allemannseie, sier Ståle Henriksen i TOOLS-butikken i Askim, som her demonstrerer Bosch GLM 50 C.

Ny celleteknologi representerer et generasjonsskifte for batteriverktøy

— Kall det gjerne en ny generasjon batteriverktøy. Nå er det faktisk enkelte modeller som overgår ledningsmaskinene, og det hadde ikke vært mulig uten de nye batteriene.

Batterisag holder ikke, sier du? Denne saga greier over 600 kutt på ett batteri.

Kapp- og gjærsagen er uunnværlig når du trenger raske, rene og nøyaktige kutt. Men ledningen som gir den strøm kan være noe ordentlig herk. Her viser vi deg en batterisag som greier over 600 kutt på ett batteri.

— Alle har behov for å måle eller rette opp noe

Meterstokk og vater har fremdeles sin plass i verktøykassa, men blir stadig oftere utkonkurrert av laserverktøy. Men hvordan velger man, og er det egentlig krysslaser, linjelaser, eller et laservater man trenger?

Skal remmen gå lengst mulig til lavest mulig kostnad, gjelder det å gjøre ting riktig fra starten

Skal remmen gå lengst mulig til lavest mulig kostnad, gjelder det å gjøre ting riktig fra starten. TOOLS hjelper industrien å velger remmer som gir store besparelser.

En elektromotor til 4000 kroner kan bruke strøm for en halv million i løpet av sin levetid

Dag Einan, som er TOOLS´ fremste ekspert på elektromotorer forteller her hva man skal tenke på når man skal bytte ut sin gamle elektromotor

Disse klærne vil holde deg varm og tørr

Vinter og minusgrader er på vei over hele landet. Har du det som trengs for å møte kulda?

Nye behagelige støvmasker som er lettere å puste gjennom

De fleste tar fram hørselsvernet i samme omgang som de åpner kofferten til borhammeren. Kanskje er det like selvfølgelig å ta på seg vernebriller også. Men mange av oss er nok skyldige i å slurve med støvmaska.

Nei, du kan ikke bruke hvilken som helst stige. Dette er grunnen.

Har du noen gang fått beskjed om å ta med deg en godkjent stige, uten å vite helt hva en godkjent stige er? Eller at du har hatt oppdrag på en byggeplass og fått beskjed om at stigen du tok med deg ikke er godkjent?

Fort gjort å bruke for dårlig arbeidslys

Det blir veldig fort «halvåtte-løsninger» når det gjelder arbeidslys, medgir elektriker Terje Gulliksen som driver firmaet T-Elektro. Han merket raskt stor forskjell da han fikk teste arbeidslampene i Mareld-serien.

Nesten alle trenger å sveise i blant. 3 ting du trenger for å komme i gang!

Det er ikke mange bedrifter i norsk industri og servicebransje som kommer utenom å måtte sveise noe i ny og ne. Å komme i gang med sveising, ja kanskje også bli litt flink i det, kan gi nyttig kunnskap for flere nivåer i bedriften.

Tror du 12 Volt verktøy bare er for hjemmebruk? Da går du glipp av mye!

– Det er kanskje slik at industrien har hausset opp verktøy på 18 Volt som den store, sterke broren til 12 Volt, men i virkeligheten er det nok litt annerledes, sier Kim Tore Nøsavik.

Rett belysning gir lysere hverdag

God arbeidsbelysning er viktig for håndverkeren, men blir i en travel hverdag ofte nedprioritert. Snekkerne i Tømrer Thomas AS fikk en vekker da de fikk prøve arbeidslysserien Mareld.

Her er grepene som lar hørselen din vare lenge

– Slik vi ser det består et godt støyvern av tre angrepsvinkler; unngå å lage støyen i utgangspunktet, sørg for at den ikke sprer seg og beskytt kroppen din mot farlig støy. Dette får hørselen din til å vare lenge.

Støv på arbeidsplassen er farligere enn du tror

Når du er på byggeplassen, har du med deg støvmasken hele tiden? Eller synes du det er greit å bare bruke den når du merker at det blir altfor ille?

5 smarte triks som skjuler seg i dykksagen

I verktøyverden er dykksagen fremdeles et ganske ungt verktøy, men stadig flere får øynene opp for hva den kan gjøre.

En hullsag er ikke bare en hullsag

Enten du skal montere spotter eller sette opp sluk er det hullsagen som er din venn. Med en god drill og en smart kobling kan du lage perfekte, runde hull i hva det måtte være – både metallplater, keramikkfliser og tre.

Måleren som minner deg på hvor hver eneste måling er gjort

– Da jeg var en liten jente, og hjalp pappa i bedriften hans, var jobben min å holde målebåndet nede mens han målte opp jobbene. Slik er det ikke lenger, i alle fall ikke med en av disse, sier Trine Knoff Seberg i TOOLS Ålesund med et smil.

Har du riktig sag til jobben?

I dag finnes det så mange forskjellige modeller å velge fra at det kan bli litt mye. Hvordan vet du at du velger riktig sag til jobben? Og når lønner det seg å bytte?

Slik får du riktig sagblad til jobben

Et sagblad er ikke bare et sagblad. Vi skjønner det når vi skal sage ved eller felle trær, men av en eller annen grunn har vi med å glemme det når vi skal kutte i plast, metall, og MDF-plater.

Den er en millimeter tykk, men kan holde oljeplattformer sammen

I Nordsjøen finner vi noen av verdens hardeste miljøer for utvikling og bygging av teknologiske løsninger.

En av disse åpner dørene for nye verktøy

Med den helt nye batteriserien ProCORE pakker Bosch en rekke nyvinninger inn i et velkjent, kompakt chassis.