Rørlegger Ida Meldgaard tar seg godt ut bak på håndverkerbilen

Rørlegger Ida Meldgaard tar seg godt ut bak på håndverkerbilen

Rørlegger Ida ønsker at flere jenter skal bli superhelt


Vi har tatt en prat med voksenlærling Ida Meldgaard fra Hokksund som brenner for at flere jenter skal bli håndverker. Selv jobber hun som voksenlærling hos Comfort Lier Flis og Bad.

Hva er det som gjorde at du har valgt å bli rørlegger?
- Det var nok mange grunner. Jeg hadde ikke lyst til å sitte stille på et kontor, men gjøre noe fysisk med hendene, noe som er variert. Som småbarnsmor er det også en stor fordel med en "8-16"-jobb slik at jeg kan hente barna i barnehagen i god tid før den stenger. At lønna er god er heller ingen ulempe. En ting som jeg kanskje ikke tenkte så mye på før jeg begynte, er alle de hyggelige og takknemlige kundene vi møter. Vi fikser og reparerer, og i kundens øyne er vi superhelter sier Ida med et smil.

Hvordan kom du på å bli voksenlærling?
- Det var gjennom karrieresenteret. Jeg vurderte de 4 store, altså snekker, elektriker, rørlegger eller murer. Fordi jeg ikke visste så mye om de forskjellige yrkene så brukte jeg mye tid på Youtube for å se hva de forskjellige jobbene egentlig innebærer. Til slutt fant jeg ut at det var rørlegger jeg ville bli. Fordi jeg var 23 år og ikke hadde lyst til å sette meg på skolebenken, så ble jeg utrolig glad da jeg fikk vite via karrieresenteret at jeg kunne bli voksenlærling. Da falt alt på plass. Det er ikke så mange som kjenner til dette utdanningsløpet og jeg tror mange hadde valgt en slik løsning dersom den var bedre kjent.

Hva vil du si til foreldre som har ungdom som skal velge skole etter ungdomsskolen?
- Ikke press ungdommen til noe de ikke vil. De fleste av oss gjør det bedre dersom vi får holde på med noe vi liker og har interesse av. En håndverker kan selvsagt studere videre dersom man ønsker det, det finnes et hav av muligheter.
Vi trenger flere håndverkere i Norge og vi trenger flere jenter inn i håndverksfagene. Det er bra for alle, det er bra for Norge, det er bra for jentene som velger å bli håndverker og det er bra for arbeidsgiver og arbeidsmiljøet.


Har du noe annet på hjerte du ønsker å fortelle?
- Jaaaaa! Til høsten skal det kåres en ny vinner av konkurransen Norges Hyggeligste Håndverker 2021. Jeg oppfordrer alle til å gå inn på hyggeligste.no og nominere sin kandidat, gjerne ei jente sier Ida med et godt og varmt smil. At Ida selv er nominert kom ikke som noen bombe på oss ūüėä Makan til hyggelig jente!

Vi i TOOLS heier på Ida og alle andre som bidrar til at vi får flere jenter til å bli håndverker.