Bosch X-LOCK setter bransjestandarden med økt sikkerhet, kompatibilitet og brukervennlighet

Bosch X-LOCK er et revolusjonerende nøkkelfritt vinkelslipersystem, som gjør det mulig å bytte tilbehør med ett enkelt klikk. Foto: TUM Studio

 

Mange er kjent med at det vanligvis tar tid å skifte skiver og annet tilbehør på vinkelslipere, der man tradisjonelt har måttet stramme og løsne en festemutter med festenøkkel. Den nye løsningen Bosch X-LOCK skiller seg fra konkurrentene med et unikt nøkkelfritt system.

– Bosch X-LOCK er en revolusjonerende innfesting av tilbehør på vinkelsliper uten noen løse deler. Dermed slipper man å bruke hakenøkkel for å dra til mutter med, som har vært vanlig. Med X-LOCK klikker du enkelt skiva på plass og er 100 prosent sikker på at den er låst. For å løsne tilbehøret igjen drar du enkelt i spaken bak på vinkelsliperen, forteller Kenneth Aarre i TOOLS-butikken på Brakerøya i Drammen.

Han setter seg med en vinkelsliper på fanget og bytter kjapt mellom to skiver for å demonstrere. Stoppeklokka ender på litt under fem sekunder for et bladbytte.

Samtidig som du slipper å bruke verktøy for å skifte tilbehør, kan du føle deg helt trygg på at det er montert korrekt.

Bladbytte gjøres på under fem sekunder med Bosch X-LOCK. Foto: TUM Studio

– Stort sett alle skiver har én retningsvei, men med festesystemet til X-LOCK er det ikke mulig å feste tilbehøret feil vei. Skiven må monteres med logoen vendt mot maskinen for at låsen skal klikkes på plass. Det er en stor fordel, understreker Aarre.

Skivene til X-LOCK passer også gammel type innfesting, så dersom man har ulike vinkelslipere med ulik innfesting kan man trygt bare kjøpe X-LOCK tilbehør til begge modellene. X-LOCK tilbehør har samme pris som tilbehør til gammel innfesting fra Bosch.

Innovative sikkerhetsfunksjoner

Bosch X-LOCK passer for de fleste, men takket være alle de innovative sikkerhetsfunksjonene har systemet blitt spesielt godt mottatt blant større aktører som har skarpt fokus på HMS.

– Funksjoner som «kickback control», «drop control», «restart protection» og ikke minst hurtigbremsen, gjør X-LOCK tryggest mulig å bruke. Det er selvfølgelig noe HMS-ansvarlige setter høyt, sier han og forklarer videre:

– Hurtigbremsen sikrer at maskinen stopper helt innen ett sekund, mens på batterimodellene har vi en helt spesiell bremseskive som stopper 4 ganger så raskt. Med «kickback control» stopper maskinen hvis den setter seg fast, så man unngår rekyl. Det samme gjelder hvis maskinen faller i gulvet, så slår «drop control» inn og maskinen stopper. «Restart protection» hindrer at maskinen starter av seg selv etter et strømbrudd.

Videre forteller Aarre at bladene aldri slurer med systemet til X-LOCK.

– Vinkelsliperen er et farlig verktøy om den brukes feil. Med vanlig innfesting kan det slure, og da gidder kanskje ikke alle å hente verktøy for å stramme skiven. Det slipper du å tenke på med klikksystemet til X-LOCK.

– Med X-LOCK klikker du enkelt skiva på plass og er 100 prosent sikker på at den er låst. For å løsne tilbehøret igjen drar du enkelt i spaken bak på vinkelsliperen, forteller Kenneth Aarre i TOOLS-butikken på Brakerøya i Drammen. Foto: TUM Studio

 

Tre grunner til å velge Bosch X-LOCK

  1. Det er svært raskt å bytte skive - uten verktøy.
  2. Det er umulig å feste skiven feil vei, og du kan være helt sikker på at den sitter trygt og godt.
  3. X-lock-skiver kan også festes på tradisjonelle vinkelslipere med vanlig stramming.

Kompatibel med over 150 tilbehør

Bosch setter standarden for innfesting av tilbehør med X-LOCK, men har ikke til hensikt å låse markedet. Det finnes allerede et enormt utvalg av over 150 tilbehør, og over 40 tilbehørsprodusenter har sluttet seg til det revolusjonerende systemet.

Skivene til X-LOCK passer også gammel type innfesting, så man kan trygt bare kjøpe X-LOCK tilbehør til begge modellene. Foto: TUM Studio


– Nesten alle skiveprodusenter har X-LOCK i sitt system, og det kommer flere og flere hele tiden.

Mens stadig flere produserer X-LOCK-tilbehør på lisens, har Bosch det bredeste utvalget. Aarre forteller at TOOLS-butikkene nå har fått påfyll av de aller siste av tilbehør innen X-LOCK.

– Vi har alt av tilbehør til X-LOCK, både til å kappe stål, stein og flis, i tillegg til flapdisker og alt som er.

Aarre forteller at en av de mest spennende nyhetene fra Bosch X-LOCK akkurat nå er en ny batteridrevet vinkelsliper.

– Det har akkurat kommet en ny kjempesterk 1500-watts batterivinkelsliper, men vi har selvfølgelig mange modeller på både batteri og ledning, avslutter han.

 

Foto: TUM Studio