Sveis og tilbehør

TOOLS er en totalleverandør av sveisekompetanse, sveisemaskiner og sveisetilbehør fra markedets ledende leverandør.

Hvem er kundene?

Vi hjelper alle som har behov for sveisemaskiner og sveiseutstyr, alt fra større industrikunder, offshore, næringsmiddel, til mindre kunder som driver med reparasjon og vedlikehold, landbruk, rørleggere eller ivrige gjør-det-selv entusiaster hjemme i garasjen.

Hva hjelper vi våre kunder med?

Vi har selgere lokalt som hjelper kundene med generelle spørsmål om sveiseprodukter. Dersom det er behov for dypere kompetanse så har vi spesialkompetanse tilgjengelig rundt om i regionene. I hovedsak hjelper vi kundene med å velge riktig produkt til den jobben du som kunde skal gjøre, eller vi kjører demonstrasjoner og opplæring. Vi hjelper også til med rådgivning i forbindelse med sveiseprosedyrer, kostnadsbesparelser, effektivisering og mekanisering. Et annet viktig område er rådgivning av relevant sveiseutstyr som innredning til sveiseverkstedet, sveiseavsug, tilbehør og personlig verneutstyr som sveisehjelmer, hansker, flammehemmende arbeidstøy osv

Leverandører

Vi samarbeider med ledende leverandører av sveisemaskiner og tilbehør som for eksempel Esab, Lincoln, Elga, Binzel, Castolin, Kobelco mm.

Maskiner og tilsatsmateriale finner du i vår nettbutikk

Sveisemaskiner finner du i vår nettbutikk her.
Tilsatsmateriale finner du i vår nettbutikk her

Ønsker du mer informasjon, ta kontakt med din lokale TOOLS-butikk. En oversikt over våre avdelinger finner du her.Det er ikke mange bedrifter i norsk industri og servicebransje som kommer utenom å måtte sveise i ny og ne. Vi forteller hva som er viktig å huske på dersom du skal sveise og ikke minst hva du må tenke på når du skal kjøpe nytt sveiseapparat.

Sveisesimulator

TOOLS tok med seg en sveisesimulator til Etterstad Videregående Skole for å vise elevene hvordan man kan sveise, og lære grunnprinsippene før man går ut og gjør den virkelige sveisejobben i ettertid.

Fordelen med å simulere sveising i et skolemiljø, er at du lærer sveising mye raskere i forhold til vanlig konvensjonell sveising. Man har mulighet til å sveise i forskjellige posisjoner og med ulike valg av sveisemetoder.

Videoer:

Lincoln Speedtec 200C

TOOLS gir deg fordelene med Lincoln Speedtec 200C


Powertec serien til Lincoln

Her gir vi deg en liten gjennomgang av Powertec serien fra Lincoln. Serien dekker området fra enklere lett bilindustri til mer tyngre industri. I denne gjennomgangen penser vi innom fordeler som at maskinene kan brukes på svart stål, aluminium, rustfritt, MIG brasing og elektrodesveising.


Lincoln Aspect 200 AC/DC

Lincoln Aspect 200 AC/DC Tig-sveising med en maskin som kan sveise alle legeringer. Perfekt maskin for industri, rørleggere og serviceverksteder.

 

Esab Rebel 205 AC/DC

I denne filmen går vi gjennom Esab Rebel 205 AS DC, maskinen som har 5 sveisefunksjoner i en og samme maskin. Denne maskinen velger du for eksempel dersom du trenger å TIG-sveise aluminium.


3 ting å huske på når du skal kjøpe ny sveisemaskin