Det ligger en trygghet og sikkerhet i at alt verktøy har sin faste plass forteller Erik Undset fra Teng Tools

Dropp verktøykassen, få orden med verktøysett

En velfylt verktøykasse er ofte koblet med en oppfatning om at man er godt forberedt på alle mulige utfordringer som måtte dukke opp. Men er ikke verktøykassa i virkeligheten veldig ofte en rotekasse?

Alle vet hvordan det er å lete rundt i verktøykassa etter det man har bruk for. Det stjeler tid. Kanskje er det man leter etter borte, og hele verktøykassa blir en eneste stor frustrasjon.

Ingen liker kaos i verktøykassa

Dette vet Teng Tools. Det svenske verktøyselskapet har siden 1980-tallet fokusert på verktøysett og verktøyvogner av høy kvalitet — verktøyoppbevaring der hvert eneste verktøy har sin faste plass. Her finner du alt fra de minste verktøyene med ¼” innfesting til store, tunge sett med 1” innfesting.

– «Get organised» er slagordet vårt. Det å ha det rette verktøysettet eller verktøyvognen til disposisjon, hvor hvert eneste verktøy har sin faste plass, har flere fordeler enn de fleste tenker på, sier Erik Undset, forretningsutvikler i Teng Tools.

Godt organisert verktøy gir fornøyde ansatte forteller Erik Undset, her med Teng Tools HD105 foran seg

Gir trygghet og sikkerhet

– Det ligger en trygghet og sikkerhet i at alt verktøy har sin faste plass, sier han.
Undset sikter da til oversikten brukeren hele tiden har. Mangler det en pipe eller en fastnøkkel, så ser man det med en gang. De fleste vil automatisk hente det som mangler og plassere det der det hører hjemme i settet.

– Når alt er på plass i verktøysettet eller verktøyvognen etter at jobben er fullført, kan man også være trygg på at det ikke ligger gjenglemt verktøy igjen i for eksempel motorer og maskiner, sier Undset.

Det er lønnsomt

Rett verktøy til rett jobb er med på å sikre effektivitet og produktivitet. Du slipper å bruke tid på å lete etter verktøy. Undset forteller også at verktøysettene gjerne bidrar til å redusere svinn.
– Vi erfarer at verktøy i mye mindre grad blir borte, og det gjør det jo enklere for den som håndterer innkjøp – det blir enklere innkjøp, sier han.
Positive bidrag til både effektivitet, produktivitet og innkjøp er med på å gjøre verktøysettene lønnsomme.

Mer fornøyd på jobben

Undset trekker også fram at det å ha rett verktøy tilgjengelig for jobben har mye å si for trivselen til hver enkelt ansatt.
– Godt organisert verktøy gir fornøyde ansatte, og den som er fornøyd på jobben er ofte også mer produktiv. Det blir mindre frustrasjon og de ansatte er helt enkelt gladere på jobben, sier Undset.

Hvordan velge rett verktøysett?

Teng Tools har over 40 ulike verktøysett og pipesett, fra små til store modeller. Undset har noen tips til hvordan du velger.

Verktøysett får du i alle størrelser

– Den som skrur på sykler eller motorsykler skal ha sett med ¼” innfesting. Er det bil eller lettere verksted så skal man gjerne ha ½”-feste. Er det snakk om anleggsmaskiner er du gjerne over på ¾” eller 1”, altså de store heavy duty-settene våre, forklarer han.
– Det går altså på hvor mye verktøyet skal tåle, hvor tøffe oppgavene er, legger han til.

Som eksempel trekker Undset fram Teng Tools HD105. Her er det 105 deler, med sekskantpiper med ½”-feste, kombinasjonsnøkler, skiftenøkler, latmannsarm, tenger, hammere og bits. Alt sammen ligger i en solid koffert hvor det er lett å se hvor alt hører hjemme.

– Dette er et sett som passer til service og reparasjoner innen bygg og anlegg, skog og landbruk og de litt grovere jobbene. Et bærbart og allsidig verktøysett som passer både faste oppdrag i verkstedet og ute på serviceoppdrag hos kunder, sier han.

For den som trenger å supplere med mer verktøy eller skreddersy et verktøysett til egne behov, så har Teng Tools løsninger for det også:
– Vi har to tomme servicekofferter, med plass til henholdsvis seks og ni enkeltsatser. Her kan kunden bygge akkurat det de vil. Av disse satsene har vi ca. 250 modeller med forskjellige varianter av verktøyløsninger. Det gir nesten uendelige kombinasjonsmuligheter for å bygge seg den løsningen man har behov for.
De samme mulighetene for tilpasning til individuelle behov gjelder selvfølgelig også til vogner og skap.

Hvordan velge verktøysett – ting å tenke på:


1. Hva skal du skru på? Lette ting, mindre sett – tyngre ting, større sett.
2. Skal du ha det til faste oppdrag i verkstedet eller skal du ut på besøk hos kunder? Noen sett passer selvsagt til begge deler, som HD105.
3. Tenk på effektiviteten, at det verktøyet du bruker mest er lett å finne.
4. Finner du ikke det perfekte settet, skreddersy din egen servicekoffert og velg mellom ca. 250 sett med verktøy som passer rett i kofferten.
5. Stikk innom nærmeste TOOLS-butikk, så hjelper vi deg med å identifisere både behov og rett verktøysett.

 

Tester mot konkurrentene

Teng Tools leverer verktøy til industrien, og er laget for å tåle de påkjenningene som industrien utsetter verktøyet for.

– Det er livstidsgaranti mot produksjons- og materialfeil. Verktøyet følger eller overgår kravene i de internasjonale ISO- og DIN-standardene. Disse standardene sier noe om hva verktøyet skal tåle. En ½”-skralle skal for eksempel tåle 500 Nm, og da skal den i hvert fall tåle det eller mer, sier Undset.

– Vi tester alltid verktøyet vårt mot konkurrentene våre på fabrikken, for å være sikre på at vi holder den kvaliteten vi skal. Kvalitetssikringen er der i bunnen hele veien, avslutter han.