Milwaukee MX Fuel reduserer avgasser, støy og vibrasjoner på byggeplassen

Tiden hvor håndverkere må bruke støyende, upraktiske og helsefarlige bensindrevne maskiner er forbi. TOOLS kan nå tilby markedets mest innovative løsning på en av de største helseutfordringene i byggebransjen.

Milwaukee MX Fuel til kutting av asfalt

Håndverkere som jobber med byggmaskiner opererer vanligvis med bensindrevne produkter, med alle ulempene og helseproblemene det kan medføre. Det å bli eksponert for CO2-utslipp, vibrasjoner, støy og innånding av støvpartikler er en velkjent utfordring på byggeplassen, og noe byggebransjen alltid har måttet leve med.

Innånding av CO2 fra bensindrevne maskiner kan føre til kullosforgiftning og kroniske sykdommer som KOLS og lungeemfysem. Langvarig eksponering for vibrasjoner kan forårsake helseskader som karpaltunnelsyndrom og hvite fingre. Støy kan føre til tinnitus. Innånding av luftbårne støvpartikler fra borearbeid kan føre til silikose (steinstøvlunge). Helserisikoene ved bruk av bensindrevne byggmaskiner er altså mange.

Derfor er TOOLS nå stolte av å kunne tilby en serie batteridrevne byggmaskiner som eliminerer utslipp og reduserer støy og vibrasjoner – uten å gå på akkord med produktiviteten. Thomas Førland, butikksjef ved TOOLS Bærum, har stor tro på den innovative serien.

Thomas Førland forteller at etterspørselen øker i takt med at kundene får høre om MX Fuel

– Det har lenge vært en stor etterspørsel etter produkter som kan erstatte det bensindrevne utstyret som produserer skadelige avgasser på arbeidsplassen. Med batterikapasiteten i det nye MX FUEL-systemet fra Milwaukee, kan man endelig slippe å bekymre seg for disse helsefarene – samtidig som man får ytelsen, driftstiden og holdbarheten som proffkunden krever, sier han.

Overlegen i funksjon og design

Milwaukees batteridrevne byggmaskiner til proffkunden har mange fordeler og få ulemper:

• Samme kraft som mange bensindrevne produkter
• Ingen utslipp
• Lavt støynivå
• Lite vibrasjon
• Minimalt vedlikehold
• Ingen kontakt med kjemikalier, olje og bensin
• Starter hver gang!

Thomas Førland trekker også frem det innovative designet som en av de store fordelene med MX FUEL-systemet.

– Ergonomisk sett er dette et helt overlegent design. Her er brukervennlighet virkelig i fokus. Du slipper å kave med uhåndterlige maskiner med tunge motorer, og vektbalansen er helt topp. Det å jobbe med utstyr som er enkle å håndtere, som i tillegg bråker mindre og gjør jobben, gir rett og slett mer arbeidsglede. Samtidig unngår du også belastningsskader på kroppen over tid.

Han legger også til at det lave støynivået gjør at MX FUEL-systemet er som skapt for bruk i støyfølsomme miljøer som på skoler, sykehus og kontorer.

Boring i betong med kjøling

Innovative løsninger

I løpet av de siste årene har utviklingen innen batteriteknologi virkelig skutt fart. Det har gitt oss nye løsninger som utfordrer eksisterende oppfatninger om hva som kan utføres med batteridrevet utstyr og verktøy.

– Med MX FUEL-plattformen har vi endelig fått teknologien som kreves for å tilby lette utstyrsløsninger som lever opp til forventningene. Og i tillegg til å ha god holdbarhet, er batteriene også kompatible på tvers av alle MX FUEL-produktene, sier Førland.

I likhet med Milwaukees' elektroverktøy-systemer M12- og M18, inneholder MX FUEL-systemet tre eksklusive innovasjoner gjør at produktene overgår kravene fra fagfolk:

• POWERSTATE børsteløs motor
• REDLINK PLUS elektronikk
• MX FUEL REDLITHIUM-ION batteri

Under utviklingen av MX FUEL-systemet, brukte Milwaukee Tool over 10.000 timer på å følge håndverkere på flere tusen arbeidsplasser over hele verden. Der oppdaget de betydelige sikkerhets- og produktivitetsutfordringer innen flere produktkategorier. På bakgrunn av dette bestemte de seg for å først lansere MX FUEL-teknologien gjennom de fem produktene som ville bidra mest til å øke brukernes sikkerhet og produktivitet:


Tre bransjeledende produkter

MX FUEL 350 mm kappemaskin: Leverer den beste opplevelsen med kappemaskin ved å tilby ekte 350 mm kuttekapasitet, med de raskeste kuttene fra start til slutt, og overgår bensinmaskiner med 67cc motor. Du slipper utfordringer knyttet til bensin, samtidig som 0-utslipp, mindre vibrasjoner og støysvak drift gjør at brukerne kan jobbe tryggere og være mer produktive.

MX FUEL 25 kg meiselhammer: Leverer raskere, tryggere og lettere nedbrytning av betong. Dette er vår mest produktive meiselhammer. Den gir en slagenergi på opptil 62 J, med lav vibrasjon og lav vekt, og bryter over 2 tonn eller en grøft på 12 meter (20 cm dyp x 30 cm bred) pr. lading.

MX FUEL diamantbormaskin: Gir brukerne muligheten til å foreta sikrere kjerneboring med maksimal kontroll og forbedret sikkerhet med patentert kobling og AUTOSTOP™ teknologi. Den leverer kraft nok til å kjernebore 152 mm hull i armert betong.

Det vil også komme flere lette utstyrsløsninger fremover, som vil erstatte enda mer av det bensindrevne utstyret på arbeidsplassen. Alle produktene vil fortsette å være kompatible med de samme batteriene på lang sikt.

MX Fuel kappemaskin egner seg godt til kapping av rør

En del av fremtidens byggeplass

– Dette er helt nye produkter, men vi merker allerede at etterspørselen øker i takt med at kundene får høre om dem. Stadig flere får øynene opp for hvor nyttige disse er til diverse bruksområder. De er lettvinte og komfortable i bruk, helsevennlige både for brukeren og alle i nærheten, de er like effektive som bensindrevne alternativer i sin klasse – og de er meget støysvake. Dette er rett og slett en del av fremtidens byggeplass, avslutter Thomas Førland hos TOOLS Bærum.

Dersom du ønsker mer informasjon om produktene, eller ønsker å ta en prat, kan du ta kontakt med Frank Topel på mail eller ringe 91624305