Disse målebåndene tåler fukt og ruster ikke, derfor er de perfekt for norske forhold

Derfor velger proffen Hultafors målebånd

Profesjonelle brukere, som håndverkere, trenger målebånd som er nøyaktige. Båndene må også være brukervennlige og tåle røff behandling. Velger du et målebånd fra Hultafors er du sikker på at alle disse kravene innfris.

Årevis med svensk ekspertise

Hultafors har årelang erfaring med måleverktøy. Deres klassiske meterstokk ble først utviklet i 1883, og brukes til enkel måling den dag i dag. De har et bredt utvalg målebånd som har forskjellige lengder og bruksområder. Hultafors har kanskje markedets høyeste kompetanse på måling.
Nylig har Hultafors også lansert målebånd i rustfritt stål, som utmerker seg med presisjon og unike funksjoner.

Nøyaktighet og presisjon er viktig forteller Harald Arne Veisdal fra Hultafors

Nøyaktighet og presisjon er viktig forteller Harald Arne Veisdal fra Hultafors

– En håndverker som trenger eksakte mål for tilpasning, må benytte det samme målebåndet i hele operasjonen. Temperatursvingninger og variasjoner i nøyaktighet på målebånd kan medføre unøyaktige målinger dersom ulike målebånd benyttes. I slike tilfeller er det viktig med nøyaktighet og presisjon, forteller Harald Arne Veisdal, Account Manager hos Hultafors Norge.
Han viser til at EU har standardisert målestokker i tre klasser, når det gjelder nøyaktighet. En vanlig meterstokk er klasse 3. Det er en god måleklasse, men den dårligste innenfor inndelingen.
– Alle de små Hultafors målebåndene er i hovedsak i klasse 1. Dette er de mest nøyaktige målebåndene på markedet. De fleste av konkurrentenes bånd er i klasse 2, forteller Veisdal.

Du måler alltid mest nøyaktig med EU sin klasse 1. målebånd

Du måler alltid mest nøyaktig med EU sin klasse 1. målebånd

– Jeg snakker jevnlig med kunder som aldri bruker noe annet enn Hultafors. Det er det de trenger når nøyaktigheten skal være på topp. De vet at det er mye som kan prege måleresultatet. Endringer i temperatur og forskjellige årstider kan føre til at målingene endrer seg, og det er viktig med måleverktøy som er konsekvent presise.

Harald Arne Veisdal sier videre at stålet som brukes i målebånd beveger seg, så man må redusere risikoen for feilmåling ved å bruke de mest nøyaktige målebåndene på markedet.
– Presisjon handler også om bremsen på målebåndet. Når du skal låse et mål, må bremsen være eksakt. På billige målebånd er det vanlig at bremsen drar seg ut, kanskje en halv eller en hel centimeter. Skjer dette hver gang du måler mister du presisjonen forklarer han.

Komfort og brukervennlighet

Et annet aspekt er design. Båndene må sitte godt i hånden og være funksjonelle å bruke.
– Vi har sertifiserte innfestninger som holder godt, slik at båndet kan fallsikres slik at de ikke faller ned fra høyder. Det kan potensielt være skadelig for folk som oppholder seg under, og byggebransjen vil trolig innføre krav for sikring av denne type gjenstander på sikt. Et eksempel er arbeid på oljeplattformer. Der kreves det at alt verktøy skal være sikret for å hindre ulykker. Byggebransjen blir ofte inspirert av oljebransjen når det gjelder sikkerhet.

Hultafors målebånd ligger godt i hånden

Et målebånd skal selvsagt sitte godt i hånden

Helt fritt for rust

Holdbarhet og kvalitet på målebåndene er viktig. De nye rustfrie målebåndene er robuste og har høy kvalitet som gjør at båndene har lang brukstid. Båndene er utskiftbare og gjør at man kan benytte huset i mange år.
– Den største utfordringen er smuss og fuktighet. Skitne og våte bånd bør tørkes, slik at ikke smuss og fukt blir liggende inne i huset.
– Hultafors er så vidt vi vet den eneste leverandøren som lager helt rustfrie løsninger. I disse målebåndene er også returfjæren rustfri. For å oppnå sterk nok oppspenn er returfjæren større enn i andre målebånd.

Perfekte til norske forhold

Alt dette setter kundene pris på, ifølge Harald Arne Veisdal. Han viser til norske værforhold som gjerne innebærer mye fuktighet.
– Vi som bor i Bergen og jobber på kysten, fra Mandal til Florø, er vant til å forholde oss til saltdamp i luften. Så rustfrie målebånd er absolutt ettertraktet på Vestlandet. Men målgruppen vår er generelt folk som jobber i våte miljøer, og det gjelder de fleste fra tid til annen. Disse båndene her skal vare i årevis, noe som også er bra for miljøet. Deler kan skiftes ut og det forlenger levetiden, nevner Veisdal.

Båndene designes i Sverige og produseres i England.
De nye Hultafors rustfrie målebåndene fra Hultafors er utpreget presise, lette å bruke, eksepsjonelt holdbare og miljøvennlige.

Derfor velger proffene Hultafors målebånd:
1. Høy grad av nøyaktighet og presisjon
2. De tåler fukt og ruster ikke, og er derfor godt egnet for norske forhold
3. De er brukervennlige og praktiske å bruke i jobbsammenheng