J07_4295.jpg

Fort gjort å bruke for dårlig arbeidslys

Det blir veldig fort «halvåtte-løsninger» når det gjelder arbeidslys, medgir elektriker Terje Gulliksen som driver firmaet T-Elektro. Han merket raskt stor forskjell da han fikk teste arbeidslampene i Mareld-serien.

 

Terje Gulliksen i T-Elektro AS er ute på oppdrag i Hurum kommune, en drøy times kjøretur fra Oslo-gryta. Han åpner opp et sikringsskap hos en kunde. Den bærbare lommelykten i arbeidsbuksen er ofte kjekk å ha, men nå trenger han begge hendene fri.

Og med sikringene av er det mørkt i rommet. Da blir det ofte til at lommelykten tas rett mellom tennene.


Ikke den beste løsningen, medgir elektriker Terje Gulliksen, som ofte tar lommelykten mellom tennene når han skal utføre småjobber.

– Ikke ideelt, jeg ser den, medgir Terje og smiler bredt.

– Er det vanligvis slik?

– Når jeg er på et sted og skal holde på en stund, så henter jeg arbeidslysene i bilen. Men er det småting, som å sjekke i en koblingsboks eller i et skap – og det er mørkt i rommet – bruker jeg fort bare lommelykten. Den bærer jeg jo med meg. Da holder jeg den med tennene, hvis jeg må bruke begge hender. Men bare hvis det bare tar noen minutter.

Terje Gulliksen har drevet eget firma i over 20 år, og har selv rundet 50. Alderen tynger ikke akkurat, fordi Terje trener, spiser sunt og er i god form, og synes fortsatt at håndverkeryrket er svært givende.

– Men jeg merker at behovet for å se godt er større nå enn før fordi jeg er blitt eldre. Jeg bruker arbeidslys mer og mer, må jeg innrømme.

Jeg kjøper ikke billiggreier. Jeg kjøper heller noe som er dyrere og solid, som holder lenge, sier Terje Gulliksen som driver elektrikerfirmaet T-Elektro.

Må tåle røff behandling

Terje viser oss arbeidslysene sine. Lommelykten er nevnt. Ut på oppdrag har han også med seg en hodelykt og en større arbeidslampe.

– Er du like kvalitetsbevisst når du kjøper arbeidslys som verktøy?

– Jeg kjøper ikke billiggreier. Jeg kjøper heller noe som er dyrere og solid, som holder lenge. Men jeg er ikke så opptatt av merkene. Jeg hadde hørt at den hodelykten var veldig bra. De ligger ofte i disken i butikken og da blir det til at man velger det. Jeg kjøper lamper med jevne mellomrom.

– Dekker lampene du har behovet ditt?

– Det varierer. Arbeidslamper må være solide, slik at de ikke går i stykker i bilen når man slenger ting oppå i arbeidsbilen. De må tåle en støyt når de ligger og ruller i bilen, og da må ledningene være solide. De blir jo ofte liggende oppe i verktøykassen sammen med alt annet. Den jeg har nå hadde et håndtak, men så falt skruene av, de gikk nesten opp av seg selv. Så den er ikke ideell og jeg må støtte den inntil noe.

Terje har prøvd lamper som er oppladbare, men opplevde at batterilevetiden var svært kort. Et annet problem er at man kan glemme å slå de av og så er man satt sjakk matt når man trenger lampen neste gang.

Også de større arbeidslampene blir ofte ikke brukt på småjobber. Det er Terjes erfaring.

– Det er bare fordi at man ikke gidder å styre med skjøteledning, men er det store jobber rigger jeg strøm, forklarer Terje.

Praktisk og enkelt

På neste oppdrag, dagen etter, er Terje Gulliksen hos en huseier i Bærum kommune. Terje legger opp strøm til et nytt kjøkken.

Denne gang har vi tatt med oss Marelds produktsjef Anders Berg, som også har med seg noen interessante Mareld-produkter.

Anders viser Terje Precision-serien av lamper, som er spesielt godt egnet for elektrikere og andre håndverkere med store krav til presisjonsnivå.

Marelds produktsjef Anders Berg viser Terje Gulliksen fra T-Elektro Marelds arbeidslamper.

– Jøss, denne var virkelig hendig, sier Terje.

Han prøver ut en liten LED-arbeidslampe fra Mareld, som lett kan settes eller henges opp rundt om på kjøkkenet. Også hodelykten fra Mareld faller i smak hos Terje.

– Alle lampene i Mareld-serien er utviklet nettopp fordi de skal være mest mulig praktiske for deg, sier Anders henvendt til Terje.

– Derfor har vi snakket med veldig mange håndverkere om hva slags krav og ønsker de har til arbeidslys, og derfor er vi nå kjempestolte over endelig å ha fått lansert produktene.

– Denne lyste skikkelig bra, sier Terje Gulliksen, i ferd med å legge opp strøm på et nytt kjøkken i Bærum kommune.

– Foruten at håndverkere selvsagt vil ha produkter som tåler en støyt og er driftssikre, har vi lagt til mange finesser som lamper med lyd via Bluetooth, USB og stikk-kontakter, og at man kan feste lampene lett med for eksempel magneter og kroker, forteller produktsjefen.

– Jeg må si at førsteinntrykket er veldig bra. Den med magnet kunne jeg også tenke meg. Den kan stå i sikringsskapet mens jeg jobber, så slipper jeg å ha lommelykten i munnen!

Velg riktig arbeidslampe:

  • Finn ut hva slags arbeidsituasjoner du er oftest oppe i og velg en lampe som er praktisk og funksjonell for akkurat det behovet.
  • Mareld Pro Lighting er et helhetlig sortiment med tre produktfamilier for å dekke ulike behov for arbeidslys: Power – som gir ekstra sterkt lys, Performance – som er ekstra støt-, vann- og slitasjesikre lamper og Precision – presisjonslys for detaljerte arbeidsoppgaver.
  • Arbeidslys har aldri sett bedre ut, og vært mer funksjonelt. I tillegg er det masse fine finesser som du faktisk har behov for, som USB-lader, bakgrunnslys, oppladbare lamper, og lamper med Bluetooth.