Nyhet! Hørselvern med HD-tale, hifi-lyd og 80 timer batteritid

 

Vurderer du nytt hørselvern og ønsker en lydkvalitet som kan måle seg med dedikerte hodetelefoner?

I tillegg til bedre lydkvalitet på strømming, har Xstream MP bedre talekvalitet via den medfølgende boom-mikrofonen

Har du noen gang vært fristet til å beholde hodetelefonene og fortsette å høre på musikken din i stedet for å ta på deg hørselvern? Da har Hellberg en mye bedre løsning. De har nå kommet med en nyhet som i tillegg til enda bedre lyd har flere oppgraderinger sammenlignet med de andre modellene i Xstream-serien.

– Man kan si at Xstream MP i større grad er hodetelefoner med hørselvernegenskaper enn omvendt. Forskjellen er stor for de som liker å høre på musikk mens de jobber. Ved å aktivere stemmeassistenten på telefonen kan du dessuten ringe, bytte spor eller pause musikken med stemmen.
Dette sier Christian Nesse i Hultafors Group Norge, som eier Hellberg Safety.

Der de andre Xstream-modellene har 50 timer, varer MP i hele 80 timer forteller Christian Nesse

Den svenske produsenten har laget hørselvern og ansiktsbeskyttelse helt siden 1962. Det betyr velprøvd kvalitet og brukervennlighet. Men Hellberg har også vært tidlig ute med ny teknologi som øker sikkerhet.

– Noe av det som kjennetegner et godt hørselvern er at man kan bruke det hele arbeidsdagen. Dette har ikke bare med komfort å gjøre, men like mye med samtalekvalitet og muligheten til å skille kommunikasjon fra støy, forklarer Nesse.

Klar HD-tale

I tillegg til bedre lydkvalitet på strømming, har Xstream MP bedre talekvalitet via den medfølgende boom-mikrofonen. I praksis betyr dette at den du snakker med i telefonen lettere vil kunne oppfatte det du sier, samtidig som stemmen din skilles fra støyende omgivelser.

– HD-tale er en bredbåndsteknologi der et bredere frekvensspekter av talen gjengis, uten å påvirke støydempingen. Dette er blant de nye funksjonene i Xstream MP som lar deg ta telefonsamtaler der du står og jobber, i stedet for å måtte flytte deg til et annet sted.

En god medhørsfunksjon – også kalt aktiv lytting eller omgivelseslyd – har mye å si for sikkerheten. Det er viktig at varsler og beskjeder «slipper gjennom», samtidig som støyen dempes. Dermed reduseres behovet for å løfte av hørselvernet på den ene siden, slik en del har hatt for vane å gjøre.

– Dette handler ikke bare om risikoen for hørselsskade dersom det oppstår et høyt smell. Hvis hørselvernet er av en halv time i løpet av en åtte timers arbeidsdag, betyr det at så mye som halvparten av dagens «støykvote» kan være brukt opp, sier Nesse.

30 timer ekstra batteritid

Hørselen fungerer slik at den totale mengden støy i løpet av en dag har stor betydning. Det er som om du heller vann i et glass: Blir det for mye vann i glasset så renner det over – på samme måte skades hørselen dersom det blir for mye støy. Om natten hviler ørene og «tømmer glasset» før neste dag.

– Til sammen gjør de ulike teknologiske løsningene at du lettere kan gjennomføre en hel arbeidsdag uten å ta av hørselvernet. Resultatet er at hørselen beskyttes mer effektivt, og at trivselen og sikkerheten på arbeidsplassen øker, poengterer Nesse.
På lista over nyheter er også muligheten for å koble til to enheter samtidig ved hjelp av Multi-Point Bluetooth-teknologi.

– Dette er nyttig for de som har en jobbtelefon og en privattelefon. Men for de fleste vil den forlengede batteritiden ha større betydning. Der de andre Xstream-modellene har 50 timer, varer MP i hele 80 timer.

På Hellberg Xstream er det enkelt å skru av eller på medhørsfunksjonen eller justere volum

Den nye toppmodellen leveres med oppladbart batteri og USB-kabel, slik at du for eksempel kan lade i bilen. 3-timers hurtiglading og batterisparefunksjon er blant funksjonene den deler med de andre Xstream-modellene, som også inngår i sortimentet til TOOLS.

Fakta og tips:

  • Xstream-serien er vanntett til IPX4, og tåler kraftig regnvær.

  • For enda bedre lyd fra hørselvernet kan du oppgradere lydkvaliteten i strømmetjenesten du bruker.

  • Medhørsfunksjonen kan slås av eller på ved hjelp av trykknappkontrollene.

  • Samtlige Xstream-modeller kan leveres med hodebøyle eller hjelmfeste.

  • Hygienesett bør skiftes hver sjette måned. Nye øreputer vil øke komforten og beskyttelsen.