skole-nm.jpg

Landets beste elever møtes i skole-NM

TOOLS bidrar når landets dyktigste elever møtes til nasjonalt mesterskap i til sammen 25 yrkesfag.

 

Det skal konkurrerer på til sammen åtte videregående skoler i de tre fylkene Oppland, Hedmark og Sør-Trøndelag når 25 yrkesfag skal kåre sin skolemester 27. april.

Det er første gang i historien det arrangeres norgesmesterskap i yrkesfag for elever i videregående skole. Til sammen deltar ca. 240 elever i skole-NM. Elevene er kvalifisert gjennom både skole- og fylkesmesterskap som har blitt avholdt tidligere.

Kles opp av TOOLS

Når det skal konkurreres er det viktig å ha antrekket i orden. TOOLS er hovedsponsor for WorldSkills Norway, som arrangerer skole-NM, og har bidratt med ca. 1700 plagg til både deltagere og arrangører. Det dreier seg om t-skjorter, hettegensere og jakker.

Landets beste ungdom skal konkurrere i skole-NM. Her er kulde- og varmepumpemontør Jørgen Solberg under VM i Brasil i 2015.
Landets beste ungdom skal konkurrere i skole-NM. Her er kulde- og varmepumpemontør Jørgen Solberg under VM i Brasil i 2015. (Foto: WorldSkills Norway)

– I skole-NM er det framtida som skal i aksjon. Arrangementer som dette er med på å synliggjøre yrkesfag og å få fram at Norge trenger titusenvis av nye fagarbeidere og håndverkere i årene som kommer, sier Anders Olaussen, markedsføringssjef i TOOLS.

– Vi har et sterkt fokus på kompetanse i egen organisasjon og blant våre samarbeidspartnere. Vi ser derfor stor nytteverdi av å engasjere oss i de som tar yrkesutdannelse. Som sponsor for WorldSkills og yrkeslandslaget ønsker vi å bidra til å høyne statusen til yrkesfagene, sier Olaussen.

Sendes på nett-TV

I forbindelse med skole-NM 2017 lanserer også yrkes-TV fra arrangementet. Det blir live-studio i Oslo med programleder Hilde Hummelvoll og utegående fotografer og reportere på konkurransestedene.

Det blir fokus på konkurransene og på yrkesfag, og intervjuer med deltakere, lærere og rektorer, samt med tidligere deltakere på yrkeslandslaget og politikere og representanter for arbeids- og næringslivet.