Lukk

Årsaksanalyse

Ved driftsfeil er det alltid en risiko at grunnårsaken til feilen ikke korrigeres ved reparasjon. En systematisk gjennomført årsaksanalyse gir mulighet for å identifisere grunnen til feilen, og finne ut om det er en engangsforeteelse eller er tilbakevendende feil.

Når årsaken er funnet, kan vi foreslå løsninger som eliminerer gjentagelse. Momentum formidler denne tjenesten som utføres i samarbeid med SKF-personale som har lang erfaring i gjennomføring av årsaksanalyser.

Vi samler informasjon om driftsbetingelser, historikk, skadehistorikk, tegningsunderlag, samt vedlikeholdsrutiner. Tjenesten kan inneholde vibrasjonsmålinger og analyse, visuelle, mikroskopiske, metallurgiske eller kjemiske analyser av innbefattede komponenter.

Hensikten med en årsaksanalyse:

  • Bedriften oppnår reduserte totalkostnader og økt maskintilgjengelighet, gjennom å finne grunnårsaken til et problem slik at disse kan løses.
  • En årsaksanalyse (Root Cause Failure Analysis – RCFA) besvarer blant annet hvordan og hvorfor en feil oppstår, samt påviser samband mellom årsak og virkning.
  • Årsaksanalyse er en sentral del av et moderne proaktivt vedlikehold.

aersaksanalyse.jpg

Meld interesse for
Årsaksanalyse

Dette er en: