tools-illustrasjon-800.jpg

TOOLS kjøper Astrup Industrivarer AS

TOOLS AS styrker sin posisjon i Hordaland og kjøper Astrup Industrivarer fra Astrup & Søn AS.

 

Astrup Industrivarer AS har vært en del av TOOLS siden kjedens oppstart i 1999. I dag har Astrup Industrivarer fem avdelinger i Bergen, Mongstad, Odda, Sotra og Ulsteinvik. Selskapet hadde en omsetning på ca. 240 millioner kroner i 2015 og ca. 50 årsverk.

– Med oppkjøpet av Astrup Industrivarer styrker TOOLS AS sin posisjon betraktelig i Hordaland, et av Norges viktigste industrifylker, sier Jens Kristian Henriksen, administrerende direktør i TOOLS AS.

– I Hordaland finner vi mange selskaper som har energi som fellesnevner innen utvinning og foredling av olje og gass, energi fra vann- og vindkraft, og andre former for fornybar energi. Her finner vi også blant annet tyngdepunktet i den nasjonale marine aktiviteten innen forskning og næringsutvikling, og skipsverft er en stor delindustri, sier Henriksen.

På Møre legger oppkjøpet også til rette for tettere samarbeid rundt den maritime klyngen som finnes i områdene rundt Ulsteinvik og Ålesund.

– Avdelingene til Astrup Industrivarer AS og de TOOLS AS-eide avdelingene i kjeden ligger tett i Hordaland og på Mørekysten. I disse geografiske områdene får vi nå samlet eierskapet i kjeden. Det skaper styrke og gjør at vi som kjede kan jobbe mer effektivt sammen, sier Jens Kristian Henriksen.

Astrup & Søn AS har røtter tilbake til 1857. Astrup & Søn AS vil etter oppkjøpet fortsette med sin kjernevirksomhet som leverandør innen metaller og plast til norsk industri, gjennom sitt datterselskap Astrup AS.

– Salget av Astrup Industrivarer til TOOLS AS er et riktig og naturlig valg for oss nå. Vi kjenner TOOLS som en faglig sterk og god partner gjennom mange år. TOOLS har styrken og kompetansen som trengs for videre vekst, og jeg er overbevist om at våre fem butikker med TOOLS AS som eier vil få en positiv utvikling i årene som kommer, sier Harald S. Astrup, administrerende direktør i Astrup & Søn AS.

I Norge består TOOLS-kjeden av 60 avdelinger over hele landet. Etter oppkjøpet av Astrup Industrivarer eies 37 av disse av TOOLS AS, mens de resterende er lokalt eide partneravdelinger.

TOOLS AS’ oppkjøp av Astrup Industrivarer AS må godkjennes av Konkurransetilsynet.