horsel-test.jpg

Har du god hørsel? Nå kan du teste deg selv på nett

Et arbeidsmiljø med mye støy er en utfordring for mange fagarbeidere. Hørselshemmedes landsforbund (HLF) har lansert en nettbasert hørselstest som skal få flere med nedsatt hørsel til å søke hjelp.

 

Går du med hørselvernet limt på ørene hver dag? Mange fagarbeidere tilbringer timevis med hørselvern på hodet hver uke. Men det å bruke hørselvern kan være slitsomt over tid, og det er dessverre mange som slurver med å beskytte seg mot støy. I verste fall kan konsekvensene bli uopprettelig skade på hørselen.

Les mer:
Hvilket hørselvern skal du velge? 
Nå er proffhørselvern med DAB her

Hørselshemmedes landsforbund (HLF) har nå lansert en nettbasert hørselstest – Hørselstesteren.no. Hørselstesten er et lavterskeltilbud som gir alle mulighet til å teste hørselen sin enkelt og diskret. Målet med testen er at den skal få flere med nedsatt hørsel til å søke hjelp. Den finnes også som app i iTunes og Google Play under navnet «Hørselstesteren».

– En lavterskels hørselstest på norsk uten kommersielle bindinger har vært en mangelvare. Vi håper at flest mulig vil ta hørselstesten og at de som trenger det oppsøker hjelp. Testen vil forhåpentligvis bidra til økt bevissthet om hørsel, sier prosjektleder Chris Lyngaas i HLF.

Hørselstap som skyldes støy på arbeidsplassen er den vanligste yrkesskaden i Europa. Omlag halvparten av meldingene om yrkessykdom Arbeidstilsynet mottar er nettopp meldinger om hørselskader. Derfor er det å ta vare på og verne om ørene en meget god investering.

Hvor godt hører du? Ta en hørseltest selv på Horseltesteren.no her!

--