Gullbjørg sikter mot gull i yrkes-VM

Hun er allerede norgesmester i billakkererfaget. Nå satser talentfulle Gullbjørg Ekre videre, og går for nytt gull i VM i Abu Dhabi.

 

På Notodden finner vi Tuven Billakkering. Her jobber en potensiell verdensmester. Det ligger i navnet; Gullbjørg Ekre (21), en fagarbeider med kunnskap og stolthet for sitt fag, billakkering.

– Jeg synes det er et veldig givende yrke og du får stor mestringsfølelse, forteller Gullbjørg, som valgte sitt fag etter å ha sett billakkeringsprogrammer på TV og ble inspirert.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra TOOLS!

At billakkererfaget er mannsdominert er det ingen tvil om. Men det har ikke stoppet 21-åringen. 

– Jeg synes det er moro å se alt du kan gjøre med sparkel og lakk, og å få noe du kanskje ikke trodde kunne fikses til å se ut som nytt igjen, sier Gullbjørg om faget sitt, som krever at man er både kreativ og nøyaktig på samme tid.

Klar for VM i Abu Dhabi

Gullbjørg er allerede blitt norsk mester i billakkererfaget. I oktober går turen til  WorldSkills, VM i yrkesfag, som arrangeres i Abu Dhabi.

Med resultatene jenta fra Flatdal i Seljord har vist så langt, vil ingen bli overrasket om det også bli edelt metall i verdensmesterskapet.

– Det har ikke skjedd at før at en jente har stukket av med seieren i VM, så jeg håper jo på det. Jeg vil selvsagt gjøre mitt beste, og håper det holder til seier, sier Gullbjørg.

Gullbjørg Ekre er norgesmester i billakkering og skal nå delta i VM
TIL VM: Gullbjørg Ekre fra Flatdal i Seljord er norgesmester i billakkering og skal nå delta i VM i Abu Dhabi.

Trenger flere som velger yrkesfag

Ifølge Statistisk sentralbyrå kan Norge om noen år komme til å mangle 90 000 fagarbeidere. Derfor har både utdanningsmyndigheter, NHO og LO lenge jobbet for å oppmuntre flere norske skoleelever til å velge yrkesfaglig videregående opplæring.  

– Vi klarer oss ikke uten for eksempel snekkere, frisører og mekanikere. Vi trenger dem daglig og uten dem vil ikke hjulene gå rundt, forteller Gullbjørg Ekre.

– Derfor synes jeg det er veldig bra at aktører som TOOLS er med på å sponse det norske yrkeslandslaget, sier hun.

Se videoen øverst i saken for å bli bedre kjent med VM-deltager Gullbjørg Ekre!

TOOLS er stolt hovedsponsor for WorldSkills Norway og landets viktigste landslag, det norske yrkeslandslaget.

Videoen er laget i samarbeid med EnerWE.