ws-1.jpg

Gull og bronse til yrkeslandslaget

De norske ungdommene i yrkes-EM kan dra hjem med gull- og bronsemedaljer i bagasjen, i tillegg til hele åtte Medallion of Excellence-utmerkelser.

 

Det norske yrkeslandslaget leverte nok en gang sterke resultater i yrkes-EM. Det ble en suveren gullmedalje til Ådne Jelsa i bilmekanikerfaget og en sterk bronsemedalje til Alf Sundal i sveisefaget.

I tillegg fikk åtte norske utøvere Medallion of Excellence. Det er en utmerkelse som gis til deltakere som oppnår særdeles høy poengsum.

– Vi er svært fornøyde og tilfredse med resultatet. Deltakerne har jobbet knallhardt både før og under konkurransen, og vi er veldig stolte av dem. Dette viser at norske fagutøvere og norsk fagutdanning leverer gode resultater og står seg godt i det europeiske bildet, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.

Bilmekaniker Ådne Jelsa tok gull, mens sveiser Alf Sundal fikk en flott bronsemedalje i yrkes-EM. (Foto: WorldSkills)Bilmekaniker Ådne Jelsa (t.v) tok gull, mens sveiser Alf Sundal fikk en flott bronsemedalje i yrkes-EM. (Foto: WorldSkills)

Innsatsen gjør at Norge også ble nest best i Norden, kun slått av Finland. Totalt ble Norge niende beste nasjon i Europa.

Se resultater for de norske deltagerne her.

Det var mange som hadde tatt turen over til nabolandet for å følge de norske utøverne. Denne gangen hadde arrangementet en rekordoppslutning med bortimot 500 besøkende fra Norge, med blant annet mange fylkeskommuner, SRY, Høgskolen i Oslo og Akershus, over 50 lærere innen yrkesfag, ungdomsrepresentanter fra organisasjonene og selvfølgelig arbeidsgivere, bransjefolk, opplæringskontorene, fagforbund, foreldre og venner.

Fra Göteborg-området besøkte over 35.000 elever arrangementet. Til sammen gjestet 75.000 mennesker konkurransen, som gikk over tre dager.

TOOLS er stolt sponsor for WorldSkills Norway og det norske yrkeslandslaget. Vi gratulerer de norske utøverne med flott innsats!